Valitse suunta, valitse vauhti!

Maailma kieppuu ja muuttuu ympärilläsi, mutta siihen mihin suuntaan ja millä vauhdilla, voi vaikuttaa. Tivoli Utopiassa voi elää uudenlaista kukoistuksen aikaa, jossa biodiversiteetti jälleen rikastuu ja elämä voimistuu kiihtyvällä tahdilla.

Tulevaisuus on tekemistä vaille hyvä

Julkisessa keskustelussa tulevaisuudesta maalaillaan kovin synkkiä kuvia. Miten selviämme ilmastonmuutoksesta? Uhkaako globaali poliittinen tilanne turvallisuuttamme? Pahimmillaan tämä johtaa epätoivoon ja toimettomuuteen. Samaan aikaan ihmiskunnalla menee paremmin kuin koskaan ennen. Jopa niin hyvin, ettei planeetta kestä ylivoimaamme.

Tivoli Utopia -kokemuksen myötä pelaajat ymmärtävät, että tulevaisuus ei ole jotain mikä vain tapahtuu vaan siihen voidaan vaikuttaa tämän päivän teoilla ja päätöksillä. Utopia-ajattelua ohjaa myös tavoite rakentaa tulevaisuudesta tietoisesti nykyhetkeä parempaa. Siksi se avaa mahdollisuuksia rohkealle ajattelulle.

Kenties olemme vihdoin siirtymässä uudenlaiseen kukoistuksen aikaan, jossa niukemmat resurssit opettavat meidät ihastelemaan kaikkea muuta kuin materiaa.

Työkaluja tulevaisuuksien kuvitteluun

Tivoli Utopia yhdistää monialaisesti tiedettä ja luo osallistavan kokemuksen. Keskustelupelin sisällöt käsittelevät laajasti ajankohtaisia teemoja taloudesta, ympäristöstä ja päätöksenteosta aina sosiaalipolitiikkaan, vaikuttamiseen ja teknologiaan.

Yhteistä kaikille pelin teemoille on muutos

Maailma ympärillämme muuttuu hurjaa vauhtia. Ongelmat ovat viheliään moniulotteisia ja ratkaisut niihin vaikeasti hahmotettavissa. Peli luo avoimen tilan, jossa monimutkaiseksi koetut yhteiskunnalliset ongelmat ovat helpommin lähestyttävissä ja muistuttaa, että kenellä tahansa on valmiudet ja oikeus olla mukana luomassa tulevaisuuden yhteiskuntaa.

Tulevaisuuskeskustelu kuuluu kaikille

Tivoli Utopian tavoitteena on positiivisen tulevaisuusdialogin lisääminen yhteiskunnassamme. Haluamme tuoda tulevaisuusajattelun osaksi opiskelua, työtä ja päätöksentekoa sekä synnyttää avointa keskustelukulttuuria. Tivoli Utopia on suunniteltu erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten (eli n. 15 – 25 vuotiaiden) peliksi, jotta heillä olisi kyky vaikuttaa olennaisesti yhteiseen tulevaisuuteemme: muuttaa elämä yhden maapallon mittasuhteisiin sopivaksi.

Kiinnostuitko?

Toivomme Tivoli Utopia -keskustelupelin löytävän tiensä pelattavaksi ainakin kaikissa Suomen lukioissa ja ammattikouluissa sekä tietysti eduskunnassa. Se soveltuu oivallisesti työpaja- ja opetuskäyttöön erilaisille pelaajaryhmille aina koululaisista ja opiskelijoista asiantuntijoihin ja päätöksentekijöihin.

Haluatko kuulla lisää, tilata fasilitoidun pelisession tai ehdottaa yhteistyötä ? 

Ota meihin yhteyttä: info@tivoliutopia.fi

DSC_0553_